Paprikasoep met Parmezaanse kaas

Paprika is erg gezond!

Het is rijk aan vitamine C, stimuleert de aanmaak collageen van de huid en helpt tegen dieet stress.

Toevoeging met een beetje Parmezaanse kaas maakt de soep niet alleen extra lekker maar deze soort kaas behoort tot de top 3 van de gezondste kazen.

Genoeg reden om aan de slag te gaan met dit verrukkelijk soepje.

 

Ingrediënten:

4 grote paprika’s

4 rijpe tomaten

1 rode ui

1 tl knoflook

1 tl chilisaus

2 groentebouillon blokjes

Parmezaanse kaas

2 el olijfolie

 

Bereiding:

Maak de paprika’s schoon en snij in grove stukken, haal de zaadlijsten eruit.

Leg de paprika met de vel-kant boven onder een hete grill gedurende 20 minuten.

Daarna doe ze in een plastic zakje en laat de paprika kwartiertje erin zitten.

Haal de paprika uit het zakje, haal het velletje eraf en snij in stukjes.

Ontvel ook de tomaten door een kruisje te kerven en ze in heet water te leggen gedurende 30 tellen.

Haal de tomaten uit het water, ontvel en snij in stukjes zonder de zaadlijst.

Bak de ui in olie plusminus 10 minuten zachtjes op vuur en voeg knoflook toe.

Vervolgens voeg 1 liter groentebouillon toe samen met de paprika en tomaten.

Laat 20 minuten zachtjes koken.

Met de staafmixer een gladde soep maken en voeg een beetje chilisaus toe.

Verdeel de soep in kommen en maak het af met Parmezaanse kaas als garnering.

Smakelijk!

 

 

 

^ Naar boven