Wortel-sinaasappel-rozijnen cakeje

Als je aan het lijnen bent wilt je ook graag een keer iets lekkers bij de koffie maar is al gauw verkeerd. Toch hoef dat niet want met deze cakeje is het gezond én heel lekker!

 

Het recept is volledig volgens K-slim dus smullen maar….

 

Ingrediënten:

250 gr. Wortelen geschild

250 gr. Tarwemeel

4 eieren zonder de dooier (is ook kant en klaar verkrijgbaar)

25 gr. Suiker

2 sinaasappels

½ citroen

1 tl speculaas kruiden

Handjevol rozijnen

Snufje zout

Beetje bloem en boter om schaal in te vetten

 

Bereiding

Oven voorverwarmen op 175 C

Klop de eieren (wit) met de suiker en speculaaskruiden in een grote kom.

Maak de sinaasappel schil goed schoon en rasp de schil boven de kom en klop er door heen.

Schrap de wortelen schoon en rasp ze met een fijne zeef of met de machine zo dun mogelijke sliertjes. Pers de citroen en voeg ze toe bij de wortelen tegen verkleuren. Pers een halve sinaasappel uit en giet het sap bij de wortelen. Voeg de tarwemeel samen met de wortelen toe aan het beslag van de eieren. Mengt het samen tot een geheel en voeg er rozijnen aan toe en meng nog een keer goed door met een snufje zout.

Vet een rechthoekige ovenschaal in met wat zachte boter en bepoeder met wat bloem. Giet het deeg erin en strijk het glad tot 2 cm dik.

Laat het in plusminus 30 minuten gaar worden. De koek moet van buiten veerkrachtig aanvoelen maar van binnen nog iets vochtig. Dit kun je checken met een satéprikker.

Haal de schaal uit de oven en laat afkoelen.

Snij de koek in vierkante stukjes en je heb een heerlijk koekje bij de koffie.

 

Tip: vries de rest in en neem om de dag een koekje eruit, extra verwennerij tussendoor!

 

 

 

 

^ Naar boven