Venkelsoep met zalm

Venkel behoort tot de superfood van eigen bodem.

Het is een stevige, witte knol dat een typische anijs smaak heeft.

Het past perfect in het afvalprogramma omdat venkel weinig calorieën bevat en stimuleert de spijsvertering.

Het helpt ook tegen winderigheid bij afvallen.

(Bij afvallen, zeker in begin, komen veel afvalstoffen vrij en geeft extra gasvorming).

Venkel onderdrukt ook het hongergevoel.

 

Daarnaast bevat deze groente veel mineralen en vitamines zoals vitamine C.

Vitamine C is goed voor een stevig bindweefsel en een mooier huid.

Het verhoogt ook de weerstand van het lichaam in de winter.

Calcium is goed voor de opbouw en onderhoud van de botten.

Jodium voor een gezonde stofwisseling en ontwikkeling van het zenuwstelsel.

Genoeg reden op venkel regelmatig op het menu te zetten.

 

Ingrediënten:

2 venkelknollen

1 ui

1 el tarwebloem

125 ml volle melk

500 ml water

1 groenten bouillon

100 gr. Gerookte zalm

Verse dille

Peper en zout

 

Bereiding:

Snij de venkel in dunne plakjes en versnipperd de ui.

Doe het samen in de pan met voldoende water zodat de venkel net onder staat.

Laat het stomen want dan komt de anijssmaak mooi naar boven.

Wanneer de venkel zacht is, voeg er bloem toe en verwarm enkele minuten mee.

Voeg vervolgens melk, water en bouillon tablet toe en breng het aan de kook.

Laat het 10 minuten koken op laag vuur.

Pureer de soep fijn met een staafmixer en breng het op smaak met peper en zout.

Verdeel het in kommen en garneer het met zalmreepjes en dille.

 

 

Tip bij aankoop: Hoe meer bruine vlekjes op de buitenkant, hoe ouder de venkel is maar beïnvloed niet de smaak.

Venkel kun je een week bewaren in de koelkast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

^ Naar boven