Artisjoksalade

Artisjok is een van de oudste gecultiveerde groente.

Oorspronkelijk komt het uit Ethiopië maar Italië is dag van vandaag de grootste producent.

Artisjok wordt vooral gebruikt als bijgerecht.

De groente heeft veel verschillende voordelen voor de gezondheid.

Het beste is verse of diepgevroren gekookt artisjokken te eten.

Echter de meeste kennen de gemarineerde artisjokken.

Heeft minder gezonde voordelen als verse artisjokken maar in combinatie met honing en rucola is een heerlijk gezonde salade.

Snel, lekker, heerlijk en met de zon geeft een mediterrane gevoel.

Waar we nu niet naar toe kunnen gaan, halen we in huis dus geniet van deze salade.

 

Ingrediënten:

-1 potje gemarineerde artisjokken

-1 el. citroensap

-1 tl. honing

-zakje rucola ( 75gr.)

-100 gram grana padane (kaas)

 

Bereiding:

Lekt de artisjokken uit en bewaar de olie in een schaaltje.

Meng de olie van artisjokken met citroensap en honing.

Doe rucola in een schaal en meng het mengsel van artisjok olie door elkaar.

Raspt grana padane over de salade en….klaar!

 

 

 

^ Naar boven